partides per infants

Com dirigir partides per infants

Com dirigir partides per a infants

Avui us parlarem de com dirigir partides per infants. Moltes vegades  els infants, ens veuen jugar als adults o algun germà o cosí gran a jocs recomanats per edats majors a les seves. Evidentment, insisteixen per poder jugar-hi una partida, malgrat la complexitat o la temàtica no sigui l’adequada per la seva edat

dirigir partida

. Cal que recordem, que les edats que indiquen els jocs són recomanades i per tant, si ajudem als infants, aquest poden ga

udir de grans partides amb aquells jocs als que us veuen jugar.

Doncs, com els podem ajudar sense interferir gaire en el seu joc? Una opció, és prendre la figura del director de joc. Per fer aquest paper, caldrà que ens sapiguem les normes del joc força bé. El director de joc, no té unes funcions assignades, en funció de cada jocs podrà assumir un paper o un altre, però haurà de saber adaptar-se a cada moment i a cada grup de jugadors. L’altra opció és ser un jugador més, ens permet fer el mateix paper, però correm el risc d’influir massa en el resultat final de la partida.

Alguns cops haurà de fer només aclariments de normes i intervenir en possibles discussions, d’altres pot prendre un paper més actiu i donar consells al jugadors, sobretot si són d’edats diferents ho haurà de fer especialment  amb els més petits. Un altre funció pot ser la de la tradicional “banca” sobretot en jocs on hi ha una moneda, s’ha de negociar o s’utilitza alguna mena de carta o fitxa bescanviable durant la partida. Un altra funció que fareu molt, serà recordar la seqüencia del torn, què es pot fer en cada moment i què no i mantenir l’ordre dels torns per no saltar-nos cap participant.

Feu-vos el joc a mida:

Com a director de joc, ens podem permetre la llibertat de modificar o adaptar algunes regles per tal d’adequar el jocs als infants i garantir així que puguin gaudir del joc plenament i escurçant el temps de joc.

Adaptar el temps de la partida, pot ser clau perquè els infants no perdin l’interès en el joc, es frustrin i vulguin deixar la partida. Els nens i nenes, necessiten moviment i no aguantaran gaire estona asseguts a una taula. Els jocs per adults molts cops superen l’hora de joc, hem d’intentar que quan juguem amb infants, aquestes no superin els ¾ d’hora. Per aconseguir-ho, podem reduir la puntuació que cal aconseguir per guanyar, o facilitar les condicions que ens fan guanyar punts, segons el joc serà més efectiva una mesura o un altre.

Un altre aspecte important és, simplificar o directament eliminar, aquelles normes massa complexes que farien impossible que els infants gaudeixin del joc. És important que fem partícips als infants d’aquestes modificacions, i que ho parleu amb ells a l’hora de jugar, potser quan els hi expliqueu les normes ells mateixos us donaran la solució per aquell punt en concret que us feia patir.

L’últim consell que us vull donar és, que tingueu paciència, penseu que haureu de repetir normes i conceptes moltes vegades i que els nens acostumen a preguntar el per què de tot. I no vulgueu forçar-los a arribar al final de la partida, si se’n cansen deixeu-los canviar de joc, així potser un altre dia hi voldran jugar, però si els forceu l’avorriran i no hi voldran jugar més.

Recordeu, l’objectiu és que s’ho passin bé!

Segueix-nos a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.