Dixit

Dixit, la imaginació al poder!

Posa en marxa la teva imaginació amb Dixit

DixitDixit és un joc on la imaginació és el més important. La nostra imaginació serà l’eina principal per aconseguir el nostre objectiu. Cada jugador té a la seva mà sis cartes il·lustrades de les 84 que componen el joc. Mereixen una especial menció les magnífiques il·lustracions, que faran despertar la imaginació de tots els jugadors.
Dixit és un joc fantàstic per jugar en família, per entre 4 i 6 jugadors a partir de 8 anys. Els més petits de la casa podran explotar la seva imaginació i els més grans podran posar a prova el seu enginy i agudesa mental.
El joc ens convida a prendre el paper del “Comptacomptes”, haurem d’escollir una d’entre les 6 cartes que tenim i pensar una frase inspirada en ella, però atenció, si voleu guanyar, haureu de buscar el punt intermedi entre deixar clar quina és la vostra carta i despistar massa als vostres contrincants, ja que la puntuació s’atorga en funció de quants jugadors encertin quina és la vostra carta.

Sistema de puntuació:

Un cop el Comptacomptes ha dit la seva frase, la resta de jugador han de buscar d’entre les seves cartes una que es pugui relacionar amb el que ha dit el Comptacomptes i les hi donaran. El Comptacomptes, les barrejarà i col·locarà boc amunt sobre la taula (la de més a la seva esquerra serà la carta nº 1). Ara cada jugador (excepte el Comptacomptes) votaran en secret quina creuen que és la carta del Comptacomptes. Quan tothom ho hagi fet es giren les fitxes de vot i es col·loquen sobre la carta pertinent. Un cop fet això ja podem puntuar:
– Tant si tots com cap jugador encerta quina és la carta del Comptacomptes, tots guanyen 2 punts excepte el Comptacomptes.
– En el qualsevol altre cas, els Comptacomptes i els jugadors que hagin encertat la carta, guanyen 3 punts.
– Tots els jugadors (excepte el Comptacomptes) que hagin rebut un vot a la seva carta guanyen 1 punt.
Ara ja podeu moure el conillet del color que hàgiu escollit pel taulell de puntuació. Guanyarà aquell que en acabar-se les 84 cartes, tingui la puntuació més alta.

Valoració:
En conclusió, és un magnífic joc per treballar i desenvolupar la imaginació així com l’agudesa mental. Tot i que està recomanat a partir de 8 anys o més, es pot jugar amb nens més petits de fins a 6 anys però haurem de tenir en compte de no fer frases massa rebuscades o amb dobles sentits molt abstractes.
És un joc molt divertit i us prometem que no hi podreu fer una sola partida, si el proveu quedareu enganxats per les magnifiques i inspiradores il·lustracions de Marie Cardouat i amb ganes d’explicar microcomptes que us hagin vingut al cap amb cartes que no heu jugat vosaltres.

DIXIT

Segueix-nos a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.