jocs de rol

ELS JOCS DE ROL COM ESTÍMUL PER LA LECTURA I LA IMAGINACIÓ

Els jocs de rol

Els jocs de rol, són de sobres coneguts per tothom però no sempre se’n té una idea correcta i acurada del que són, com s’hi juga i tot el que ens desperta als jugadors i jugadores de rol. Entre moltes coses, els jocs de rol són un incentiu a la lectura i a la imaginació, dos coses bàsiques sense les que no es pot jugar a rol. I potser una de les coses més importants que ens aporten els jocs de rol, ens converteixen en els protagonistes de l’acció i de les aventures.

Els jocs de rol, estan molt allunyats dels estereotips sorgits durant els anys 90 (dels que no parlarem), i d’aquella imatge d’un grup de nois tancats en una habitació fosca sense vida social i allunyats de la realitat, alienats per un món de fantasia. Avui en dia els jocs de rol són una eina molt utilitzada en múltiples i diversos àmbits, com l’educació o el mon laboral on s’utilitzen jocs de rol per millorar les nostres habilitats com per exemple el treball en equip.

Principalment els jocs de rol han de ser una font de diversió i d’esbarjo en grup on passar bones estones amb els amics i companys de partida. Els jocs de rol són una porta oberta a la diversió on el límit el posa la nostra imaginació i res més. Els jocs de rol, ens donen una base i la resta l’hem de posar els jugadors i jugadores.

PATHFINDER BANET

Hi ha jocs de rol per a tots els gustos

Podem trobar moltes ambientacions diferents, tantes com jocs de rol, futuristes, medieval fantàstic, contemporanis, de terror, ciència ficció, etc. Per tant segur que tots podem trobar-ne una que ens pugui agradar. Un altre tòpic que rodeja els jocs de rol, és la seva suposada dificultat. No us espanteu, hi ha de tot. La majoria de jocs tenen una mecànica molt senzilla, són els anomenats jocs del SISTEMA D20, un sistema obert que han adoptat molts jocs i que en faciliten i agilitzen molt les partides.

Però a part de la diversió, què més ens poden aportar els jocs de rol? Com ja hem dit, és una molt bona manera de millorar les nostres habilitats pel treball en equip. El fet que dins d’un grup hàgim de decidir com actuar en cada situació, veure quin personatge té les millors habilitats per dur a terme cada tasca per aconseguir el nostre objectiu, ens ensenya a treballar en equip d’una forma molt natural.

Una porta a mons desconeguts!

Els jocs de rol també són una porta oberta al mon de la lectura, els jocs més famosos, com poden ser Dungeons & Dragons, Pathfinder, Cyberpunk o tots els jocs basats en sagues cinematogràfiques o literàries, estan envoltats de nombroses novel·les que relaten històries viscudes per herois dels diferents mons, que ens expliquen les històries que hi succeeixen o que hi han succeït. En aquest sentit és molt fàcil que es passi de viure les pròpies aventures en el joc a voler saber quina és la història d’aquell lloc que ens imaginem quan juguem, i saber amb més profunditat com és la vida d’aquells mons fantàstics.

Per acabar aquest article, destacarem també el treball que es pot realitzar amb aquest jocs per millorar les nostres habilitats socials. Els jocs de rol es basen en la interpretació i en la interacció amb altres personatges ficticis i amb els altres jugadors. En un joc en grup on el treball en equip és essencial, cal tenir bones habilitats comunicatives i de relacions socials per tal de poder expressar-nos correctament i per poder arribar a consensos amb els companys de joc.

Com podeu veure els jocs de rol són una eina molt complerta per poder treballar diferents aspectes a l’hora que passem una molt bona estona amb els nostres companys i amics.

Segueix-nos a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.