Lleure educatiu

El lleure educatiu

Lleure educatiu

A Catalunya som molts els professionals i voluntaris que ens dediquem al lleure educatiu. Tenim la sort que vivim en una societat que aposta per omplir el temps de lleure dels infants i joves en activitats esportives, però també en activitats educatives. Aquestes activitats poden ser de molts tipus però totes tenen un denominador comú: ajudar al desenvolupament integral dels infants i joves.

Això que sembla tant senzill no ho és. No es tractar de tenir un grup d’infants fent una activitat qualsevol, esperant que arribi l’hora de que arribin els seus pares a recollir-los, o com a mínim no hauria de ser així. Els educadors del lleure tenim el gran privilegi de poder educar sense tenir darrera un currículum o un temari obligatori a complir i això ho hauríem de prendre com a una oportunitat, una oportunitat per a nosaltres, que tindrem llibertat per poder realitzar els projectes que més  s’adaptin als infants i joves als quals van dirigits i una oportunitat per als infants que podran gaudir d’activitats pensades especialment per a ells d’una forma divertida mentre aprenen.

Educació en valors

La nostra societat està immersa en les preses, en les obligacions, en el poc temps lliure i moltes vegades aquest fet afecta als més menuts; els adults passem menys temps del que voldríem amb els més petits i en molts casos aquest temps també és de poca qualitat, ja que anem cansats, tenim mil coses a fer… i això influeix en els infants i joves que s’estan formant.

Per aquest motiu, tots els agents educadors del lleure hem de prendre la responsabilitat de cobrir el temps que estan amb nosaltres amb activitats educatives on els valors siguin el màxim exponent. Hem d’educar en valors necessaris per a la bona convivència i pel bon desenvolupament de les relacions. Hem d’aprofitar els projectes educatius per a establir objectius realistes que ens donin l’oportunitat d’ajudar als nens i nenes a créixer i desenvolupar-se com a persones amb recursos, que sàpiguen establir les seves prioritats, escoltin als altres i siguin crítics amb ells i amb allò que els envolta.

Aprofitem l’oportunitat que tenim, per a ser uns bons educadors.

Segueix-nos a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.