Pandemic

Pandèmic, Salva la humanitat!

Reuneix el teu equip i troba la cura:Pandemic

Tal com sona, amb Pandèmic el nostre objectiu és salvar la humanitat de la seva extinció intentant contenir 4 plagues mentre en busquem la seva cura.

Pandèmic és un joc cooperatiu, és a dir, que guanyarem o perdrem tots els jugadors a l’hora. L’objectiu del jocs és, trobar la cura a totes les malalties i eradicar-les. Per això haurem d’aprendre a treballar en equip, tot aprofitant les característiques de cada personatge. Podem jugar entre 2 i 4 jugadors per partida,  rebrem una carta de personatge a l’atzar, cada personatge té la seva habilitat especial, que ens permetrà realitzar certa tasca de manera més fàcil que a la resta de jugadors. Per tant, cal que estiguem al cas de quin jugador ha d’assumir cada tasca i qui la pot realitzar millor.

Un altre aspecte important és, compartir la nostra informació amb els altres jugadors. Quan ens trobem amb un company a la mateixa ciutat, podrem compartir informació intercanviant cartes de ciutat que estiguin a la nostra mà. Important, encara que sigui el torn d’un altre jugador, podeu donar la vostra opinió al respecte del que és millor, planifiqueu tots plegats certes accions per tal de coordinar-ne els resultats. D’aquesta manera podrem optimitzar l’ús dels recursos que disposem.

Com dèiem les partides són d’entre 2 i 4 jugadors, però hi ha 7 cartes de personatge. En obtenir el nostre personatge a l’atzar, podem dir que cada partida que juguem a Pandèmic, serà diferent de l’anterior. Serà molt difícil que coincideixin sempre el mateix tipus de personatges al taulell de joc. L’atzar també ens ajudarà a viure pandèmies diferents cada partida, tant en la intensitat com en la propagació per les diferents ciutats.

Característiques de Pandèmic:

La durada de les partides és d’uns 45 minuts. Les primeres partides i fins que dominem la mecànica del joc, pot ser una mica més. L’edat recomanada per jugar és de 10 anys o més, però es pot jugar amb infants més petits sempre que un adult dirigeixi el joc.

La mecànica de joc, pot semblar feixuga però de seguida veureu que no ho és. Els torns es divideixen en 3 fases. La primera consta de 4 accions. Les accions poden ser: moure el peó, construir un centre d’investigació, tractar una malaltia, compartir informació o descobrir una cura. Un cop hem fet les 4 accions robem dues cartes i per acabar passem a la fase d’infecció.

De Pandèmic, podem trobar dues expansions, Al limite! i En el Laboratorio. Aquestes expansions ens permetran afegir un jugador més i nous reptes que faran més interessants les nostres partides. També podem trobar el Pandemic –El Reino de Cthulhu, una versió adaptada al món creat per Lovercraft ideal per aquells que us agradi la fantasia i el terror. Tant les extensions com El Reino de Cthulhu, només estan disponibles en castellà.

al limite

Segueix-nos a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.